2010. május 25., kedd

Erdélyi gallér+minta

Első erdélyi gallérom, régebben utáltam a feketét, de ebben a pirosas variációban még ez is szebb szín.
Tudom, hogy ezt a mintát már rengeteg helyen megtalálni, de mivel a könyvben tévesen jelent meg a neve, sokan nem is tudják, hogy ez Erdélyben szokásos gyöngynyakék. Én is csak később tudtam meg. Szeretném, ha mások már nem lennének tudatlanok ebben  a témában.

7 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon gyönyörűek a mintáid :-)
    Úgy döntöttem, hogy barátnőmnek el is készítem a születésnapjára.
    Megkérdezhetném, hogy hány mm átmérőjű kásagyönggyel dolgoztál?
    Köszönöm szépen!
    Nóri

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nóra!
    Ez a lánc 11-es japán kásából készült, de a minta bármely cseh kásából (9-11) is elkészíthető, csak arra kell figyelni, hogy 1.vagy egyforma méretűek legyenek a gyöngyök, 2.vagy a kicsit nagyobb méretűek kerüljenek a rombuszokba.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy ez mennyi gyöngyből készült??

    VálaszTörlés
  4. Ja meg még azt szerettem volna kérdezni, hogy cérnára, vagy damilra csináltad?? mert én félek, hogy elszakad...:/

    VálaszTörlés
  5. Kedves Barbara!
    Ez a lánc már nincs meg, ezért csak egy másikról tudok nyilatkozni, az fekete, cseh 9-es kásából készült és egészen pontosan 38 g.
    Én gyöngyfűző cérnára fűzöm őket, eddig senki nem panaszkodott arra, hogy elszakadt nála a láncom. (Damilra fűzve kicsit hullámos az ilyen típusú munka).
    Ha közel laksz Budapesthez, vagy el tudsz oda utazni van a Coats kuckó, ahol nagy tekercses gyöngyfűző cérnát tudsz venni, Gral a neve és tavaly 550Ft volt 500m belőle.

    VálaszTörlés
  6. Azt szeretném kérdezni hogy hány méter cérna kellett a lánchoz és hogy egy cérnával csináltad vagy több darabból állt össze? Előre is köszi a választ.

    VálaszTörlés
  7. Amikor nyakláncot fűzök, mindig jó hosszú cérnával kezdem, hogy minél kevesebb helyen kelljen toldani. Amennyire emlékszem ehhez két szálat használtam, dupla szállal fűztem és toldáskor egymásba hurkoltam őket, ez kb. két db 3m-es szálat jelent.

    VálaszTörlés